2. stupeň – listopad 2019

Listopad byl opravdu bohatý měsíc na zážitky a úspěchy. Naše škola se zapojila do akce „Zasaďme Česko“, která byla realizována spolkem Voda a zeleň Písek ve spolupráci s naším městem. Několik tříd z prvního a druhého stupně zasadilo již vzrostlý, asi desetiletý strom u řeky a v parku u Václava. Sázely se jasany, javory, lípy nebo buky. Mnohé děti poprvé v životě držely v ruce rýč, omotávaly strom jutou nebo zatloukaly kůly kalačem. Nadšení neskrývali jak mladší, tak starší žáci. O nástroje se střídali a každý chtěl alespoň trochu pomoci. Stromy budou děti zejména první rok chodit zalévat a v budoucnu se objeví i informační tabule.
Dne 21.11.2019 se konalo okresní finále dívek ve florbale. Krásné 1. místo a postup do krajského kola v Táboře si vybojovalo družstvo starších žákyň a 3. místo družstvo mladších žákyň. O pár dnů později dalšího florbalového úspěchu dosáhli naši starší žáci v okresním kole ve florbale, které se konalo 28. 11. 2019. Naši se probojovali až do finále, ve kterém potrápili suverénní vítěze ze ZŠ TGM Milevsko. Všem družstvům gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.
Ve stejný den se v odpoledním vyučování Světa práce žáci z 8. třídy zúčastnili exkurze pořádané Jihočeskou hospodářskou komorou. Děvčata navštívila firmu Kvalitex, kde je provedl její majitel. Po prohlídce provozu si vyrobila polštářek a viděla výrobu povlečení. Chlapci byli v opravárenských dílnách ČSAD Písek a zapojili se zde do soutěže v montážních činnostech.
Poslední listopadový pátek se žáci 7. třídy vypravili na ZŠ Svobodná. Konaly se zde šicí dílny, kde si děvčata mohla ušít pytlík a chlapci sestavit obrázek. Všem se exkurze velmi líbila a strávili zde hezký předadventní čas.

Mgr. Magdaléna Hašková